Ehdolle kuntavaaleihin

Päätin jo hyvissä ajoin viime vuonna asettua kuntavaaliehdokkaaksi Joensuussa. Päätös asettua ehdolle oli helppo. Ehdokkuus on myös hyvä ja luonteva jatkumo sille poliittiselle vaikuttamiselle mitä olen aiemmin tehnyt.

Kuntavaalit ovat minulle erinomainen mahdollisuus ottaa haltuun Joensuun seudun asioita mahdollisimman laajasti. Aiemmin olen keskittynyt enemmän opiskelija- ja nuorisopolitiikkaan, minkä takia tunnen parhaiten nimenomaan koulutukseen, opiskelijoihin ja nuoriin liittyvät kysymykset. Olen kuitenkin kiinnostunut monista muistakin politiikan osa-alueista ja olen enemmän kuin halukas ottamaan minulle uusista asioista selvää. Kunnista käsin päätettävien asioiden haltuunottoa helpottaa se, että ison muutoksen alla olevat sosiaali- ja terveydenhoitopalvelut siirtyvät kunnilta maakuntien hoidettavaksi. Kuitenkin esimerkiksi kaavoitus- ja talousasioissa sekä kunnallishallinnon kiemuroissa riittää varmasti opeteltavaa, mutta aiemmissa luottamustoimissani olen huomannut, että kaiken voi oppia varsinkin kun on motivoitunut oppimaan.

Näissä vaaleissa pääsen kokeilemaan itse Vasemmistoliiton ehdokkaana olemista ensimmäistä kertaa. Aiemmin olen toiminut Vasemmistoliiton ehdokkaan tukiryhmässä eurovaaleissa 2014 ja eduskuntavaaleissa 2015 sekä ollut itse kahdesti ehdokkaana ylioppilaskuntani edustajistovaaleissa. Ihmisten kohtaaminen on varmasti erilaista ehdokkaana kuin tukiryhmäläisenä. Samoin kampanjan tekeminen omalla nimellä lienee aika erilaista kuin toisen ehdokkaan kampanjointi, vaikka jakaisikin täysin arvot tukemansa ehdokkaan kanssa.

Odotan mielenkiinnolla mitä elämäni ensimmäinen vaalikampanja puolueen ehdokkaana tuo tullessaan. Seuraamalla ja tukemalla kampanjaani sekä osallistumalla siihen voit olla mukana tekemässä kampanjastani  ja Joensuusta mahdollisimman hyvän. Tule mukaan!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s